Songwriting Lab

N.B. Vanwege de corona crisis wordt de songwriting cursus in ieder geval tot 1 september online gegeven. Gelukkig zijn deze lessen zeer geschikt om online aan te bieden.

Het schrijven van je eigen liedjes is niet altijd makkelijk, zeker wanneer je in je eentje schrijft. Wij bieden een laagdrempelige songwriting cursus aan in groepsverband. Onze songwriting cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De lessen worden om de week gegeven door onze docente Fridolijn op woensdagavond tussen 19:00 en 20:30 in Amsterdam Oost.


De lessen zijn gericht op de praktijk. Aan de hand van verschillende oefeningen leer je hoe je de facetten van een song (structuur, melodie, ritme en harmonie) kunt gebruiken om jouw verhaal te ondersteunen. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan een ander belangrijk aspect van een song: de songtekst. Daarnaast gaan we dieper in op het creatieve proces in het algemeen. Hoe blijf je geïnspireerd? Wat heb je nodig om in een fijne creatieve flow te komen en wanneer neem je juist even pauze? Hoe beoordeel je de kwaliteit van een liedje wat je gemaakt hebt?  

Geef jezelf de perfecte stok achter de deur om je songwriting skills te ontwikkelen en laat je inspireren door de andere deelnemers. Je kan je nu alvast aanmelden voor het Songwriting Lab wat begin September van start gaat!

Hoe duur is een songwriting cursus?
De totale prijs voor een songwriting cursus is €145,00 excl. 21% BTW. Voor leerlingen onder de 21 jaar hoeft geen BTW afgedragen te worden. Dit is wettelijk zo bepaald. De songwriting cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur.

Hoe schrijf je een liedje?
Je kan op verschillende manieren beginnen. Bijvoorbeeld met een akkoordenschema, een melodie of een stukje tekst. Als je dat begin gaat uitwerken, moet je iets te hebben om jouw ideeën op vast te leggen. Begin je met een tekst dan kan dat met pen en papier of op je computer, tablet of mobiel. Begin je met audio, zoals melodie of akkoorden, zorg dat je iets van een opname mogelijkheid hebt. De dictafoon op je mobiel is ideaal voor het opnemen van deze ideetjes.
Dan begint het grote experimenteren. Wat belangrijk is, is dat je eerst je creativiteit de vrije loop laat. Probeer dus niet meteen te oordelen of een idee goed of slecht is. Laat eerst de ideeën stromen. Neem ze of schrijf ze op, en ga er daarna met een meer kritische blik doorheen: wat past, wat past niet, wat vind ik mooi, wat vind ik niet mooi, wat wil ik houden, wat doe ik weg? Kortom: eerst creëren, dan cureren. Heb je 1 onderdeel van jouw song uitgewerkt en ben je daar blij mee, dan bouw je daar de rest omheen. Weer volgens dezelfde werkwijze.

Vraag een vrijblijvende proefles aan: