Femke

Amsterdam Vocal Company Docent Femke
Locatie Vondelbuurt
Lesdag Maandag
Groepslessen nvt
Biografie

Met twee professionele zangers als ouders was muziek van jongs af aan een belangrijk aspect van haar leven. Ze deed op haar 20ste dan ook auditie voor het Conservatorium van Amsterdam en werd daar aangenomen voor de opleiding jazz zang waar ze inmiddels cum laude is afgestudeerd.
Tijdens haar studie heeft Femke zich niet alleen verdiept in jazz maar ook in Braziliaanse muziek. Ze leerde portugees, bracht een aantal maanden door in Rio de Janeiro en heeft zowel met haar eigen band Mrs. Smit and the Boys from Brasil als met Braziliaanse artiesten opgenomen. “De vreugde en levenslust die altijd aanwezig is in Braziliaanse muziek, dat is wat me inspireert”. Inmiddels heeft zij een nieuw project gestart onder de naam Coyoco


Femke geeft inmiddels al bijna 10 jaar zangles aan zowel groepen als individuele leerlingen. Als jazz zangeres is ze gek op improvisatie. De vrijheid opzoeken in een liedje, kijken hoe je elk liedje je eigen draai kunt geven zodat het van jou wordt. Ook werkt Femke tijdens de zangles graag aan ontspanning en zelfvertrouwen.


“Ik merk dat heel veel mensen het vooral lastig vinden om de twijfel en oordelen in hun hoofd los te laten. Om een liedje echt op anderen over te brengen tijdens het zingen moet je die zelf-kritiek uit kunnen zetten.”


Femke is dan ook een zeer geschikte docent voor mensen die erg van zingen houden maar het nog eng vinden om het ook daadwerkelijk te doen. De stijlen die ze in de zangles graag behandelt zijn jazz, pop, en Braziliaanse muziek.


Femke met haar band “Mrs. Smit and the Boys from Brazil”

Zangles in Amsterdam. 9 ervaren top docenten op 9 locaties. Voor beginners en gevorderen. Klik op de kaart voor meer informatie van de docenten per locatie.

 Vraag nu jouw vrijblijvende proefles aan! »